Lars LankeDe cursussen en workshops worden gegeven door Lars Lanke (1978). Toen hij veertien jaar was begon hij zich te verdiepen in levensvragen en vanaf zijn zeventiende beoefent hij dagelijks zenmeditatie. Daarbij is hij vanaf zijn negentiende over een periode van tien jaar regelmatig naar Japan gereisd om in een boeddhistisch klooster intensieve meditatie te beoefenen onder leiding van Zenmeester Harada Tangen Roshi. Deze acht retraites varieerden van drie weken tot drie maanden.

In 2005 is hij cum laude afgestudeerd aan de opleiding Maatschappelijk Werk. Tijdens zijn afstuderen ontwikkelde hij een meditatietraining voor maatschappelijk werkers. Daarna heeft hij deze training gegeven aan onderwijzers en hulpverleners binnen diverse instellingen en aan andere belangstellenden. In 2013 zal hij zijn master Interreligieuze Spiritualiteit aan de Radboud Universiteit afronden.

Lars is werkzaam  als docent aan de Academie Mens en Maatschappij op de Saxion Hogeschool in Enschede. Hij ontwikkelt en geeft onderwijs op het gebied van filosofie, zingeving en spiritualiteit.